Social

#scumpiri #alimente #preturi

De ce se scumpesc alimentele

Pana la sfarsitul anului, mancarea produsa in Romania va fi mai scumpa. Noile preturi nu au fost inca fixate, insa retailerii si producatorii sunt nevoiti sa suporte majorarile materiilor prime, informeaza gandul.info.

Deocamdata, procesatorii si retailerii nu au umblat la preturile de pe rafturi . Este astfel greu de precizat procentul cu care preturile vor creste.

Pana la sfarsitul anului, materia prima pentru diverse categorii de alimente va costa cu 5 - 25 % mai mult. Din aceasta categorie intra produse precum painea, fructele, legumele, lactatele, uleiul si carnea de pui.

Ministrul Agriculturii spune insa ca nu vor fi cresteri mai mari de 7%. Declaratia sa oficiala a dat insa unda verde majorarilor de preturi in sectorul agricol. Preturile practicate in Romania sunt printre cele mai mari din intreaga Europa.

Procesatorii vor prelua majorarile in costul produselor din rafturi. Produsele din carne de porc vor face insa exceptie, pentru ca materia prima provine din import.

Producatorii spun ca sunt nevoiti sa recurga la majorari de preturi din cauza scumpirii materiei prime si a cresterii TVA. Unele alimente se pot scumpi si cu 25%.  Producatorii sustin ca scumpirea alimentelor , din cauza majorarii TVA, se va resimti tot mai acut si poate ajunge chiar si pana la 25%.

Romanii sunt astfel obligati sa consume produse din import, care sunt mai ieftine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea