Social

#oxford #sarut #cercetatori #explicatii stiintifice

De ce se saruta oamenii. Iata explicatia stiintifica

In afara faptului ca provoaca placere, atractia spre sarut a oamenilor are si o explicatie stiintifica. Cercetatorii de la Universitatea Oxford spun ca sarutul apare in primul rand ca o nevoie de testare a potentialilor parteneri.

Sarutul apare ca o apropiere intima intre parteneri, dar si ca un criteriu important de selectie a partenerilor.

"In cazul oamenilor, alegerea partenerilor reprezinta un proces complex. El implica o perioada de evaluare in care barbatii si femeile se gandesc in permanenta daca sa se implice si mai mult in relatii. Atractia initiala este bazata pe criterii legate de infatisare si de statutul social. Ulterior, evaluarile devin tot mai intime, iar aici sarutul joaca un rol foarte important”, explicat Robin Dunbar, profesor la Universitatea Oxford si autor al studiului.

De asemenea, in cadrul studiului s-a constatat ca femeile acorda o importanta mai mare sarutului intr-o relatie decat barbatii.

Totodata, persoanele care se simt atragatoare si au avut de-a lungul timpului mai multe relatii de scurta durata au acordat o importanta mai mare saruturilor decat persoanele care erau implicate in mariaje de lunga durata.

Sursa foto: fanpop.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea