Social

#psihiatru #bacalaureat #liceeni

De ce se imbulzesc elevii la psihiatru

Schimbarile din invatamant ii deruteaza pe elevi, iar cei mai afectati sunt liceenii care sustin examenul de bacalaureat.

Noutatea din acest an o reprezinta proba de calculator, care i-a speriat pe candidati. Cuprinsi de panica, multi dintre ei au luat cu asalt cabinetele psihiatrilor.

Proba de competente digitale, introdusa intre materiile de bacalaureat de fostul ministru al educatie Ecaterina Andronescu a inceput ieri. Candidatii din Capitala vor termina testarea pe 22 aprilie. Timp de 90 de minute, ei trebuie sa demonstreze ca stiu sa foloseasca internetul, sa redacteze un document Word sau sa lucreze in Excel. in ciuda faptului ca ministerul a organizat la inceputul anului o simulare, acest lucru nu prea le-a fost de folos elevilor.

Bacul a dus liceenii la… psihiatru

Modificarile din Educatie au trimis sute de tineri din Capitala la usa psihiatrului. "Saptamanal, elevii de clasa a XII-a vin in cabinetul meu, la indemnul parintilor, care vor sa-i scoata din starea depresiva in care se afla. inainte de examene, sufera de anxietate, de astenie si prezinta atacuri de panica . Se tem foarte tare. Este o frica mai mult sau mai putin intemeiata", ne-a spus psihiatrul Nicole Botea.

Sustinuti de profesori

Directoarea Liceului Bilingv "Decebal", Angela Mihaela Balan, considera ca proba de competente digitale nu face decat sa ii zapaceasca mai mult pe elevi.
"Este un adevarat haos. Aceasta proba nu isi are rostul, mai ales in conditiile in care anul viitor nu se va mai sustine. in ciuda faptului ca pe 22 aprilie colegii nostri au anuntat greva generala, profesorii care fac parte din comisiile de evaluare se vor prezenta. Elevii nu au nicio vina", considera aceasta.

"Fac experimente pe noi. Am fost la simulare, dar degeaba. Subiectele au fost diferite de cele care sunt pe site-ul ministerului" - Monica Gherman

"Bacul a ajuns o bataie de joc! Ne-au derutat complet cu atatea schimbari. Nu mai stim ce sa invatam" - Maria

"Mama este mai speriata decat mine. M-am trezit astazi la examen cu o piatra in buzunar de care ea imi tot spunea zilele trecute ca aduce noroc." - Claudio Mores

20.800 de elevi din Capitala sustin proba de competente digitale din cadrul examenului de bacalaureat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea