Social

#pandemie coronavirus # coronavirus romania #coronavirus

De ce pandemia de coronavirus nu se va termina pana la finalul acestui an. Declaratiile secretarului de stat Horatiu Moldovan

Horatiu Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a declarat luni seara, in timpul unei emisiuni difuzata pe TVR1 ca varful epidemiei in Romania, va fi atins dupa Paste. Totodata acesta sustine ca nu crede ca pandemia se va termina pana la finalul anului! 

“Daca vom avea mai multe cazuri, vor deveni si alte spitale unitati de suport COVID. Situatia nu e exploziva, e logaritmica, e controlata pentru aceasta perioada, putem trata pacientii in spitalele pe care le avem, cu pretul reorganizarii spitalelor.

Nu testam putin. Avem 43 de centre de testare, dar numai 29 functionale, vor deveni si celelalte functionale. Crestem constant numarul de testari, o sa ajungem de 4-5.000. In zilele urmatoare, vom depasi 3.000 de teste. Ministerul Sanatatii plateste 200 de lei pe un test. Principala piata de import este Europa de Vest. Noi testam pacientii simptomatici veniti din strainatate, medicii, pacientii care au intrat in contact cu oameni veniti din strainatate si sunt simptomatici, pe cei cu pneumologie si pentru care nu exista o explicatie, testam multi. Am testat peste 40.000 de pacienti. Nu putem testa pe toata lumea. Nu mi se pare probabil sa se epuizeze complet pandemia pana la sfarsitul anului 2020.

Ne asteptam ca numarul de cazuri sa creasca dupa Paste, iar apoi sa scada. Vom mentine masurile luate. Suntem pe un trend ascendent relativ moderat. Nu ne aflam intr-o situatie exploziva”, a declarat Horatiu Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea