Social

#balerine #echilibru balerine #creier balerine

De ce nu isi pierd balerinele echilibrul niciodata. Iata explicatia oamenilor de stiinta

Balerinele sunt capabile sa efectueze piruete complicate minute in sir, fara sa ameteasca vreodata si fara sa isi piarda echilibrul. Oamenii de stiinta sustin ca acest lucru este posibil deoarece structura creierului lor este modificata cu ajutorul antrenamentelor.

Cercetatorii sustin ca, pe parcursul antrenamentelor, care dureaza ani intregi, balerinele pot ajunge la capacitatea de a anula anumite semnale trimise de creier catre urechea interna, cea care mentine echilibrul, se arata intr-un studiu publicat recent de revista "Cerebral Cortex".

"Intrucat nu este «util» pentru o balerina clasica sa aiba vertijuri sau sa se simta dezechilibrata, creierul ei se adapteaza de-a lungul anilor pentru a anula acele informatii. In consecinta, semnalul care ajunge la creier este redus, fapt care le face pe balerine mai rezistente in fata senzatiei de ameteala", a explicat prof. dr Barry Seemungal, de la Imperial College of London.

Sursa foto: luxsure.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea