Social

# nume botez #botez #nume copii

De ce nu este bine sa pui doua nume de botez copilului

Alegerea unui nume pentru copil este o misiuna foarte dificila pentru parinti. Pentru ca de cele mai multe ori acestia nu se pot hotari la un nume, ei aleg mai multe.

Se pare insa ca aceasta alegere nu este una foarte buna si poate aduce ghinion.

”Nu se pun două nume la botez în veac. Numai unul și ortodox! Niciodată să nu puneți două nume la copii. Unul și ortodox! Că părticica este pentru un suflet, nu pentru două. Așa este! Este oprit a se pune copiilor două și chiar trei nume la Botez, după moda de astăzi a lumii. Numele unui sfânt, care se dă copilului la Botez, îl face pe noul botezat ucenicul acelui sfânt al cărui nume îl poartă. Prin aceasta, sfântul devine rugător, ajutător și protector al copilului creștin înaintea lui Dumnezeu, atât în această viață, cât și după moarte și la înfricoșătoarea Judecată de Apoi. Un creștin fără nume de sfânt în viață rămâne fără protector și mijlocitor permanent la Dumnezeu. Și ce este mai rau decât aceasta?”, se arată în "Călăuza ortodoxă în familie și societate", potrivit cultural.bzi.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea