Social

#durere #picioare #dureri picioare

De ce ne dor picioarele?

Durerea de picioare nu este neaparat rezultatul unei plimbari lungi, ci poate avea si alte cauze. Durerea de picioare care dureaza mai mult de cateva zile poate fi semnul unei boli vasculare, a diabetului sau chiar a unor forme de cancer, avertizeaza specialistii. Medicii de la Centrul Medical Cabrini din New York spun ca oamenii care stau toata ziua in picioare au dureri din cauza faptului ca muschii sunt suprasolicitati. Insa, aceasta durere nu trebuie tratata cu indiferenta si trebuie consultat un specialist pentru a preveni orice problema.

Cateodata, femeile cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani prezinta umflaturi la nivelul talpilor. Acest lucru este normal in timpul menstruatiei. Dar, umflaturile sunt adesea cauzate de o tensiune arteriala ridicata. Osteoporoza este o alta cauza a durerilor de picioare. La orice radiografie se poate constata daca oasele de la nivelul piciorului nu au densitatea corecta.

Cauzele durerilor la picioare sunt variate. Pentru a se indentifica aceste cauze, trebuie studiat tipul de durere. De exemplu, crampele pe timpul noptii sunt semne ale problemelor sistemului vascular, mai spun specialistii americani. Problemele vasculare cauzeaza dureri in timpul mersului pentru ca blocheaza sangele sa ajunga in muschi. Daca nu sunt tratate, se poate ajunge la amputarea piciorului din cauza unei circulatii proaste. Cercetatorii spun ca semnele unei circulatii proaste apar prima data la picioare si apoi duc la probleme neurologice .

Oamenii simt in varful degetelor arsuri sau ca ii gadila ceva. Acest lucru se simte si la nivelul mainii, insa, la picioare apare prima data. Diabetul este „anuntat” de arsuri si intepaturi la nivelul picioarelor Unii oameni care se plang de dureri de picioare pot avea cancer intr-o alta parte a corpului, mai spun medicii. In alte cazuri, durerea de la nivelul tendoanelor inseamna ca acolo se afla o tumora canceroasa. Daca la nivelul picioarelor un om simte arsuri si intepaturi, acel om poate suferi de diabet.

Specialistii au spus ca de obicei aceste simptome apar la oamenii de 50 e ani, dar nu este exclus sa apara si la tineri. Mai mult, oamenii isi pot da seama daca au diabet si dupa alte semne. Diabeticii au pielea subtire si se julesc usor. Daca acesti oameni se ranesc, sangerarea se opreste mai greu decat in mod normal.

Diabetul actioneaza in timp asupra vaselor de sange de la nivelul picioarelor. Astfel, zaharul se acumuleaza in sange. Acesta, la randul lui, hraneste nervii si din cauza zaharului in exces nervii nu se mai hranesc normal. Specialistii recomanda ca pacientii sa faca miscare pentru ca durerile sa nu devina mai puternice, mai ales daca au platfus. Cercetatorii mai avertizeaza ca nu trebuie ca durerea sa dureze mai mult de doua saptamani fara sa se apeleze la un specialist.

Mai mult decat atat, acestia au conceput zece sfaturi pentru cei care au astfel de dureri. In primul rand, nu trebuie ignorata durerea de picioare. Daca ea persista trebuie consultat un specialist. In al doilea rand, picioarele trebuie „monitorizate”. Oamenii trebuie sa fie atenti la schimbarile de culoare sau temperatura ale picioarelor. Unghiile decolorate sau subtiri, taieturile la nivelul pielii sau decojirea pielii sunt afectiuni care trebuie tratate cat mai repede.

Este recomandat ca unghiile de la picioare sa fie taiate drept pentru a evita ca ele sa creasca in carne. Specialistii avertizeaza si asupra incaltamintei folosite. Ea trebuie alternata si nu trebuie purtata aceasi pereche in fiecare zi. Este necesar ca incaltamintea purtata sa fie potrivita pentru activitatea desfasurata. Mai mult, aceasta trebuie sa fie numarul potrivit. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea