Social

#mancare #cumparaturi #bauturi #autocar #excursii #tigari

De ce merg romanii in excursii si pe ce cheltuiesc cei mai multi bani

In excursiile scurte pe care le-au efectuat romanii in 2012, acestia au cheltuit cel mai mult pe mancare si tigari, iar scopul principal al plimbarilor sunt cumparaturile ori vizitele la rude, arata un studiu publicat astazi de Institutul National de Statistica.

In 2012, romanii au facut peste 38 de milioane de excursii scurte, de o zi, iar 99% au fost destinatii din Romania.

In cadrul acestor excursii, romanii au cheltuit aproximativ 5,7 miliarde de lei. Cei mai pasionati dintre romani pentru aceste escapade scurte au fost cei cu varsta cuprinsa intre 24 si 44 de ani, in procent de 43,4%, urmati de cei cu varste intre 45 si 64 de ani, respectiv de persoanele de 65 de ani, care au avut un procent de 15,3%.

Principalul scop al acestor excursii interne facute de romani au fost cumparaturile (35,2%) si vizitele la rude (34,2%)

In ceea ce priveste cheltuielile pentru excursii, romanii au scos cei mai multi bani din buzunar pentru mancare, tigari si bauturi (39%), pentru bunurile de larg consum (31,1%) si pentru transport (14%).

Ca mijloc de transport, cei mai multi romani au folosit autobuzul, microbuzul si autocarul (40,5%), urmate de masina personala (30,4%) si masina de ocazie (24,4%).

Sursa foto: ziborianul.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea