Social

# incarcare butelii #statii gpl # butelii

De ce este ilegala incarcarea buteliilor la statiile GPL

Utilizarea unei butelii poate usura semnificativ viata in gospodarie, insa riscurile pe care aceasta le presupune sunt direct proportionale cu aparenta usurinta in folosire. Utilizarea necorespunzatoare a buteliilor poate duce la insemnate pierderi materiale si de vieti omenesti, de aceea, inainte de a porni un aragaz cu butelie, este bine sa cunoastem indeaproape modul de utilizare. Cu exceptia cazului in care avem acces la un serviciu de butelii la domiciliu Botosani, trebuie sa ne asiguram noi insine ca, de la incarcare pana la punerea in functiune, totul a fost realizat conform normelor in vigoare.

 

Buteliile trebuie incarcate doar in statii autorizate. Incarcarea buteliilor la statiile GPL, desi aparent mai facila si avantajoasa, nu este doar nerecomandata, ci ilegala, din cauza riscurilor majore pe care le implica. Sa nu uitam ca operatorii din statiile GPL nu au nici experienta si nici competenta necesara in domeniu, in vreme ce, pentru buteliile incarcate in acest fel, nu se realizeaza verificarea etanseitatii si nu sunt montate regulatoare de presiune sigilate. Apelarea la persoane juridice distribuitoare, chiar de tipul serviciilor de butelii la domiciliu Braila, de exemplu, este nu doar o alternativa mai sigura, ci si mai facila, eficienta si chiar mai rapida si mai economica in unele cazuri.

In plus, sa nu uitam nici ca, in statiile GPL nu ni se va atrage atentia nici cu privire la starea in care se afla butelia noastra, nici cu privire la pericolele la care ne expunem utilizand-o intr-un mod impropriu sau in conditii improprii. Raspunderea cu privire la transportarea, montarea si verificarea buteliei ne revine in totalitate, desi acestea sunt momente in care am avea nevoie mai degraba de expertiza unui specialist. In Brasov, de pilda, la fel ca in alte orase in care s-au implementat servicii de butelii la domiciliu brasov, se duc adevarate campanii de informare cu primire la utilizarea orecta a buteliilor si in incercarea de a stopa fenomenul alimentarii in statiile GPL, extrem de periculos nu doar pentru utilizator, ci pentru intreaga comunitate in care acesta locuieste.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea