Social

#examene #copiat #elevi #studenti

De ce elevii si studentii copiaza la examene?

Orice sistem de invatamant trebuie sa aplice anumite tehnici anticopiere. Elevii si studentii sunt tentati sa copie la examene, considera ca volumul de materie este prea mare si nu au timp sa invete. intr-un sistem educational care nu se refera la intelect, abilitate si talent, ci mai degraba la note si obtinerea unei diplome, studentii nu mai au dorinta de a invata temeinic, ei vor sa obtina cat mai usor notele de trecere la examene. Cei care fac o facultate din pasiune, care isi aleg o anumita meserie cu drag, cu siguranta acorda mult timp studiului, invata din inima, isi doresc sa afle mai multe lucruri, iar apoi sa le poata reproduce si astfel sa promoveze examenele cu note mari, luate pe drept.

 

Un motiv pentru care tinerii decid sa copie la examene este acela ca au de memorat definitii abstracte, din care deseori nu inteleg nimic. Din pacate pot copia doar la examenele scrise. Cand au examene orale trebuie sa invete pentru ca nu mai pot insela ca la probele scrise.

Incep examenele, incepe si stresul!

Cand vine vorba de copiat, tinerii din ziua de azi sunt din ce in ce mai inventivi, ei fiind ajutati si de noile gadget-uri de copiat. Dar cine nu a copiat macar o data la examen? Cine n-a facut asta atunci cand era elev? Din pacate multe metode de copiat vechi nu mai functioneaza, ele sunt depistate rapid de profesori ori supraveghetori. in timpul examenelor este liniste deplina in salile de clase, iar elevii se concentreaza la teste sub privirile profesorilor care au obligatia de a-i supraveghea.

Cand scriu si ascund o fituica, imaginatia si creativitatea tinerilor este impresionanta vizavi de metodele folosite. Cu cat ideea este mai inovatoare, cu atat poate fi mai greu de detectat. Daca a copiat si este prins, elevul va fi cu singuranta dat afara din examen. in concluzie, elevii care copie la examene importante – cum este bacalaureatul – au parte de mult stres, care se aduna la emotiile create de examinare.

Cu siguranta o fituica, indiferent cum ar fi ea, poate fi vazuta de profesor si astfel examenul este picat. Merita oare ca un elev sa-si asume acest risc? Cu siguranta ar trebui sa se mai gandeasca inainte de a copia. Mai bine nu ar mai pierde timpul cu scrierea fituicilor si ar folosi timpul pentru invatat. in prezent tinerii sunt incantati de noile metode de copiat care se comercializeaza pe site-ul https://www.decopiat.com/ si care par a fi destul de greu de depistat de supraveghetori. Ei sunt dispusi sa plateasca anumite sume de bani pentru noi gadget-uri de copiat si sa scape de plictiseala de a invata toata materia pentru examen.

Medicamente folosite de studenti

Un studiu recent arata ca 5% dintre studenti iau anumite medicamente pentru a-si spori performanta in perioada de examene. Ei iau energizante, medicamente impotriva anxietatii, suplimente de vitamine si alti nutrienti pentru imbunatatirea memoriei si puterei de concentrare. Unii tineri iau calmante si sedative daca este nevoie. De asemenea multi dintre ei consuma multa cofeina si substante homeopatice.

Atat femeile cat si barbatii folosesc astfel de metode pentru imbunatatirea performantelor de invatare. Este vorba despre obiceiul de a lua medicamente pe baza de prescriptie medicala, dar si anumite medicamente ilegale. Se pare ca 5% dintre studenti folosesc astfel de metode, de substante promotionale pentru a-si creste performantele si a-si finaliza studiile.

Studentii folosesc medicamentul Ritalin despre care se spune ca da energie, te face sa te simti mai treaz, poate creste capacitatea de memorare, de concentrare si performantele la examene. Acest medicament are efect psihostimulant, a fost creat pentru a compensa functionarea deficitara a creierului (in zona prefrontala si zone care au legatura cu atentia, concentrarea, planificarea). El este recomandat pentru persoanele care sufera de deficit de atentie si hiperactivitate. Un studiu arata ca 18% dintre persoanele intervievate au consumat acest medicament pentru a-si imbunatati performantele in timpul examenelor. Din pacate abuzul de acest medicament este mai rau ca abuzul de cofeina si nicotina.

Specialistii spun despre tinerii care iau astfel de medicamente ca au un nivel ridicat de neroticism, aceasta inseamna ca sufera de nervozitate, tensiune, incertitudine, frica si stres in perioada examenelor. Persoanele cu aceasta trasatura de personalitate pot avea crize de anxietate, furie, depresie. Sufera frecvent de stres, au tendinta de a exagera lucrurile, de a vedea partea goala a paharului, iar uneori pot ajunge sa sufere de anxietate generalizata si atacuri de panica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea