Social

#ziua pacalelilor #1 aprilie #farse zodii 1 aprilie #pacaleli 1 aprilie

De ce e bine sa pacalesti si sa te lasi pacalit de 1 Aprilie

Fa azi o farsa cuiva si vei fi vesel tot anul. Traditia spune ca cei care vor sa le mearga bine de acum incolo trebuie sa pacaleasca pe cineva si sa rada in hohote.

Misterul originii "Zilei Pacalelilor" nu a fost deslusit. Unii cred ca are legatura cu sarbatorile antice care marcau inceputul primaverii, pline de veselie. Altii o leaga de Imparatul Constantin, care i-ar fi permis bufonului sau, intr-o zi de 1 Aprilie, sa fie rege pentru o zi.

Potrivit altor teorii, s-ar lega de confuzia creata in Marea Britanie de trecerea, in secolul al 16-lea, la calendarul gregorian, care a stabilit ca Anul Nou incepe la 1 ianuarie si nu la 1 aprilie, ca pana atunci. Pana sa ajunga vestea la toata lumea, multi au continuat sa serbeze trecerea in noul an la inceputul lui aprilie, prilej de amuzament si de glume din partea celorlalti. Felicitarile trimise la 1 aprilie au inceput sa fie considerate farse.

Ziua pacalelilor a ajuns sa se sarbatoreasca in intreaga lume si ea pune la incercare ingeniozitatea si umorul. In Anglia, cel pacalit trebuie sa poarte o coada atasata pantalonilor sau fustei. In Spania, celor pacaliti de 1 aprilie, li se atribuie epitetul de "natarai", insa toata lumea rade in aceasta zi pentru ca buna dispozitie sa ii insoteasca un an intreg de acum incolo.

Sursa foto: bravonet.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea