Social

#imunitate #microbi #crestere imunitate

Motivul surprinzator pentru care trebuie sa intri mai des in contact cu microbii

Mananca din cand in cand un aliment pe care l-ai scapat pe jos, ia-ti un caine sau saruta-ti mai des prietenii si rudele. Acesta este sfatul specialistilor in imunologie, care observa an de an cum imunitatea populatiei Pamantului scade, din pricina obsesiei generale pentru curatenie.

Astmul, rinita alergica sau intolerantele alimentare sunt probleme de sanatate tot mai des diagnosticate in randul tinerilor, iar expertii medicali au gasit si explicatia: copiii nu mai intra in contact cu microbii care au rolul de a intari sistemul imunitar si de a desensibiliza organismul la alergenii din mediu.

Profesorul Graham Rook, specializat in microbiologie si imunologie la Universitatea din Londra, a tinut un discurs la Festivalul de Stiinta Cheltenham in care a transmis ca cea mai simpla cale de mentinere a functionalitatii sistemului imunitar este expunerea la microbii obisnuiti.

Rook a explicat ca, o mama care sterilizeaza imediat suzeta copilului dupa ce a cazut pe podea, ii creste riscul acestuia de a dezvolta eczeme sau astm.

Imbratisarea unei caine, gesturile de afectiune intre membrii familiei si plimbarile la tara sunt alte moduri eficiente de a contacta bacterii necesare antrenarii raspunsului imun al organismului, potrivit profesorului britanic.

Suras foto: alldog360.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea