Social

De ce ar trebui sa se bucure Basescu

 Televiziunile ne-au aratat duminica seara, dupa anuntarea exit-poll-urilor, un Traian Basescu prabusit, pentru ca Vasile Blaga pierduse. Dupa opinia noastra, domnul presedinte n-are nici un motiv sa fie darimat de rezultatele scrutinului pe Bucuresti. Dimpotriva, Traian Basescu ar fi trebuit sa-si exprime satisfactia. Victoria lui Sorin Oprescu e victoria unui principiu pentru care Traian Basescu s-a batut: principiul votului uninominal .

Anul trecut, pe vremea asta, clasa politica si clasa gazetareasca frematau armonic in campania pentru votul uninominal. Tonul il daduse Traian Basescu. Profitind de memoria ciunga a romanilor, domnul presedinte, care pina nu de mult, in 2004, dispretuia votul uninominal, devenise peste noapte Cruciatul sau numarul unu. Nu era interventie publica a domnului presedinte in care sa nu se proclame votul uninominal drept singurul, infailibilul mijloc de innoire a clasei politice. Asemenea unor roti masive, greoaie, presa aservita lui Traian Basescu se pusese in miscare pentru a ne convinge de viitorul de aur intrezarit de Geniul din Carpati prin avansarea tezei votului uninominal. Zadarnic observam vreo citiva analisti independenti, ramasi straini de drogul meseriei de valet in scris, ca Traian Basescu nu credea sincer in votul uninominal. Lansase aceasta campanie oparit de momentul suspendarii, unic in istoria Romaniei si a Europei moderne.

 

Continuarea in Jurnalul National 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea