Social

# raniti incendiu #raniti colectiv #victime colectiv # incendiu colectiv

De ce a luat foc Clubul Colectiv: s-a facut economie!

 

 
Incendiul din Clubul Colectiv socheaza inca nu doar prin dimensiunea tragediei, ci si din cauza lipsei de interes care caracterizeaza administratorii localului. Martorii spun ca nu au vazut extinctoare, iar cei care s-au ocupat de izolarea fonica spun ca nu s-a ales un material mai de calitate din cauza pretului. O decizie care s-a dovedit a fi tragica, desi s-au folosit doar niste artificii amarate "de tort". 
 
Intr-un interviu realizat de Digi.24, reprezentantul firmei respective face niste afirmatii care socheaza. In plus, ne dam seama ca aceeasi tragedie s-ar putea repeta oricand in mai toate cluburile din tara: 
 
Reprezentantul firmei: "Materialul este materialul din care se face buretele cofrat, piramidal, care este in toate studiourile posibile din Romania, numai ca e plan, ca a fost mai ieftin. Fasia nu e cofratul ala de ou, e un material plan, pur si simplu".

Reporter: Si cu acel material a fost acoperita toata incaperea?

Reprezentantul firmei: Tot tavanul. Si ulterior au pus ei, nu stiu de unde, pe stalpi. Am vazut niste piramidal. Este ignifugat grad F, adica poate sa stea la caldura - motoare, calorifere, nu sa ii dai foc. Si la cine ii dai varianta RF, aia ignifugata, e prea scumpa. Cam care e diferenta intre cele doua? De pret. Nu stiu, cam 35%.

Reporter: Practic cei de acolo nu au cerut sau nu au vrut sa puna un material mai scump?

Reprezentantul firmei: Da. In spatii publice noi propunem spre exemplu pluta expandata care se aprinde in 30 de minute sau nu arde. Pe vremea respectiva erau doi proprietari, acum nu stiu care cum mai sunt.

Reporter: Si ce au spus?

Reprezentantul firmei: Ca s-a ales pretul.


Reporter: Dupa care ei au pus si acele sipci de lemn?

Reprezentantul firmei: Da, tavanul de lemn. Celebrul gard pe tavan. Si acolo tot vorba de pret a fost. Ala e lemn de brad, cel mai ieftin, si vopsit cu lavabila. Am inteles ca acum o luna si jumatate, doua, au dat jos tot tavanul acela de lemn si au spalat buretele de sus ca era plin de fum. Nu am vazut pana acum sa speli buretele de pe tavan. Si cu ce se spala? Dar nu se spala! Sper ca nu l-au spalat cu solvent sau ceva ca...
 
Sursa: Digi24

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea