Social

#autostrada #taxa #pod

De astazi, pe Autostrada Soarelui se plateste taxa pe tronsonul Cernavoda - Fetesti

Romanii care parcurg drumul spre mare trebuie sa scoata, incepand de astazi, o autostrada Soarelui.

De astazi tronsonul de autostrada de la Cernavoda la Fetesti poate fi traversat numai in schimbul unei taxe de pod, anunta Stirile Pro TV. Valoarea acesteia este in functie de tipul de mijloc de transport folosit: cei care circula pe doua roti, pe motocicleta, vor plati 7 lei, soferii autoturismelor vor achita cate 10 lei, autocarele si autobuzele 35 de lei, iar autocamioanele cu patru axe vor trebui sa plateasca o taxa de 68 de lei.

Aceasta taxa va fi achitata la fiecare trecere, dupa ce a fost suspendata timp de doi ani din cauza reparatiilor din zona. Aceste reparatii vor mai dura insa, autostrada soarelui urmand sa ajunga la Constanta cel mai devreme in 2011.

Reintroducerea taxei este vazuta insa drept o masura ilegala. Federatia Operatorilor Romani de Transport(FORT) vrea sa sesizeze Uniunea Europeana in legatura cu taxa care trebuie platita pe Autostrada Soarelui.

Potrivit declaratiei data la Realitatea FM de catre Augustin Hagiu, presedintele Federatiei, transportatorii rutieri din Romania nu au fost consultati inainte de aplicarea acestei masuri. Astfel, statul roman nu poate sa taxeze acest pod deoarece este parte din autostrada A2, iar tratatul cu UE stabileste ca Romania a primit derogare pentru aplicarea vignetei in forma actuala pana la taxarea autostrazilor.

Hagiu a precizat ca FORT a trimis deja o sesizare catre Comisia Europeana in aceasta privinta, iar raspunsul primit va fi facut public.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea