Social

#discipline scoala #optionale #materii noi #discipline invatamant

De anul viitor elevii vor studia patru discipline noi. Vezi propunerile Ministerului Educatiei

Ministerul Educatiei introduce patru noi discipline pentru anul scolar 2015-2016. Este vorba despre "Joc si miscare" la clasele pregatitoare, I si a II-a, "Educatie pentru prevenirea riscului rutier", in invatamantul primar, "Educatie pentru dezvoltare" si "Educatie pentru drepturile de proprietate intelectuala", la liceu.

Disciplina "Joc si miscare" se va concentra pe activitati cu caracter dinamic care sa valorifice potentialul jocurilor ca mijloace didactice. "Educatie pentru prevenirea riscului rutier" ii va invata pe elevi reguli elementare de circulatie pe drumurile publice, cat si o conduita preventiva.

In cadrul orei de "Educatie pentru dezvoltare", elevii de liceu vor studia globalizarea, dezvoltarea durabila si cetatenia globala. Liceenii vor mai putea studia si "Educatie pentru drepturile de proprietate intelectuala" ce vizeaza familiarizarea lor cu problematica drepturilor de proprietate intelectuala.

Toate aceste noi discipline vor fi optionale.

Sursa foto: The telegraph

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea