Social

#bacalaureat #frauda #supraveghere #video

De anul viitor, bacalaureatul va fi supravegheat de camere video

Bacalaureatul ar putea fi supravegheat, din anul scolar urmator, cu ajutorul unor camere video care, potrivit intentiei Inspectoratul Scolar al municipiului Bucuresti , nu vor fi montate in salile de examen, ci pe holurile liceelor.

"Experimental, a doua sesiune a bacalaureatului de anul acesta va fi organizata in liceele dotate cu camere video. Vor fi 20 de centre de examen, care au supraveghere video pe holuri. Asa vom vedea daca sunt elevi care ies de mai multe ori la baie, iar asta pentru a se inspira, la fel de des, din fituici ascunse.

De anul viitor, ne gandim sa cerem fonduri pentru ca acest lucru sa se intample in toate liceele bucurestene", a declarat, pentru NewsIn, reprezentantul ISMB, inspectorul Sergiu Moga.

ISMB prefera ca supravegherea sa fie facuta cu ajutorul camerelor video instalate pe hol, si nu in salile de clasa, pentru a nu spori inutil presiunea asupra copiilor.

Potrivit lui Moga, decizia de a instala camere video pe holurile tuturor centrelor de examene din Bucuresti ar putea determina "intrarea examenului de bacalaureat in normalitate".

Tot in sesiunea a doua de bacalaureat, care va avea loc in intervalul 18 august - 1 septembrie, va fi inaugurata o alta solutie impotriva copiatului. La intarea in fiecare sala de examen vor exista saci in care candidatii vor fi obligati sa lase toate lucrurile din buzunare, in afara instrumentelor de scris.

Dupa prima sesiune a Bacalaureatului 2008, ministerul a fost acuzat, in repetate randuri, ca a organizat defectuos acest examen si, implicit, a facilitat copiatul. Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei , a declarat, insa, ca "s-au luat masuri drastice de securitate si au fost eliminati din examen 268 de elevi, pentru ca au fost prinsi copiind, precum si profesorii care au inchis ochii la cei care copiau".

Ministrul Educatiei incurajeaza toate inspectoratele scolare sa supravegheze video examenul de Bac

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei , a declarat, vineri, la Targu Mures, ca incurajeaza initiativa de supraveghere video a examenului de bacalaureat prin camere amplasate in sali de clasa sau pe holurile liceelor, indemnand inspectoratele scolare din tara sa urmeze exemplul celui din Capitala.

"Bucurestiul este in avangarda acestor discutii pentru ca are mai multi bani si este si mai aproape de firmele care aduc aceste lucruri. Este primul oras in care se poate intampla acest lucru. Nu este o decizie imperativa din partea ministerului, nici nu se va lua, adica in fiecare clasa in care are loc examenul de bacalaureat sa fie amplasate camere, in schimb nu avem nimic impotriva. Daca inspectoratele au resurse si decid la nivel judetean sa amplaseze aceste camere noi nu ne vom opune”, a afirmat Adomnitei.

Ministrul a mai spus ca acele camere video nu fac decat sa sporeasca vigilenta si ca nu crede ca cineva s-ar opune acestei initiative, care descurajeaza copiatul.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea