Social

#maternitatea giulesti #incendiu #bebelusi

Daune de 5 milioane de euro pentru unul dintre bebelusii ucisi la maternitate

Parintii unuia dintre copiii morti la maternitatea giulesti cer daune morale si materiale in valoare de 5 milioane de euro.

Stelian Pauna si Madalina Arcudean, parintii unuia dintre bebelusii care si-au pierdut viata in urma incendiului de la Maternitatea Giulesti , vor ca vinovatii sa nu scape nepedepsiti.

Alaturi de Mihaela Damian si Ylmaz Alriz, care si-au pierdut si ei fetita in incendiu, parintii au cerut ajutorul unui avocat pentru a-i reprezenta in instanta. 

"Deocamdata doar Stelian si Madalina au cerut despagubiri. Ceilalti nu s-au hotarat, sunt inca sub soc, in special mama", a declarat, pentru Adevarul, Beatrice Comaniceanu, avocata celor doua familii.

"Sunt hotarati sa mearga pana in panzele albe, mai ales ca, in mod cert, se va incepe trimiterea in judecata "in masa". Avem toate sansele sa castigam procesul, poate nu intreaga despagubire , dar cu siguranta drepta­tea va fi de partea noastra", a mai spus avocata.

"Poate daca ne adunam toti vom fi mai puternici. Eu nu prea cred ca cineva va fi cu adevarat pedepsit dar nici nu putem sta cu mainile in san", a declarat tatal indurerat pentru Adevarul.

Daca va fi trimisa in judecata, Maternitatea Giulesti ar putea fi desfiintata. Procurorul Marius Iacob a declarat ca anchetatorii au constatat incalcarea normelor de securitate in munca, de securitate a sistemelor electrice, gestionarea resurselor umane in maternitatea din Spitalul "Panait Sarbu".

 

Citeste si

Bebelusii au ars in timp ce asistentele sarbatoreau o onomastica

Maternitatile din Romania, pericol pentru mame si copii

Tragedie la Maternitatea Giulesti. Bebelusii morti si raniti nu au fost identificati 

Primele concluzii in cazul incendiului de la Giulesti: instalatia de aer conditionat era improvizata

Inca un bebelus ranit in incendiul de la Maternitatea Giulesti a murit 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea