Social

Data de gol de sigla Ministerului Educatiei

O studenta a Universitatii Al. I. Cuza din Iasi si-a confectionat o diploma de Drept pentru a putea studia la o universitate din SUA. In momentul in care a pus la cale falsificarea actelor, Andreea Ioana Munteanu era inscrisa, din anul 2000, la Facultatea de Geografie -Engleza, din care a facut insa doar sase semestre, fiind propusa pentru exmatriculare . La cererea organizatiei care se ocupa de selectarea candidatilor, oficialii universitatii iesene au verificat actele depuse de candidata si au descoperit ca studenta isi confectionase o diploma si o foaie matricola false, ca absolventa a Facultatii de Drept. Actele erau falsificate intr-o maniera destul de credibila, respectind intrutotul sectiunile si informatiile prezente pe astfel de documente. Atit numarul de inregistrare, cit si continutul foii matricole coincideau cu numarul si continutul actelor eliberate pe numele unui absolvent din anul 2000 de la Facultatea de Drept, a declarat Dumitru Oprea , rectorul universitatii. Insa neatentia a dat-o de gol pe studenta, pentru ca a trecut denumirea veche, din 2000, a Ministerului Educatiei.

Rectorul universitatii iesene povesteste ca studenta nu a apucat sa faca decit trei ani din specializarea aleasa si ca mai avea un antecedent. In anul al doilea a prins-o un profesor copiind, dar a trecut-o in restanta cu 6. Era mai bine daca o dadeam afara de atunci, spune Dumitru Oprea. Fata a abandonat scoala in 2003, cind a plecat in America. La noi nu mai are ce cauta sub nici o forma. In plus, ea va ajunge pe mina Politiei, pentru fals in acte , a mai spus rectorul Oprea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea