Social

#card nunta #POS nunta #nunta casa de marcat #dar de nunta #nunta #taxe impozite #contributii sociale ANAF

Darul la nunta, “achitat” cu cardul! Casa de marcat iti dicteaza relatia cu mirii!

 

Pregatirile de nunta se vor dovedi si mai stresante pentru viitorii insuratei, daca proiectul deputatului PSD Gheorghe Ciobanu va deveni realitate. Conform acestuia, miriii vor fi obligati ca, inainte de nunta, cu 30 de zile, sa mearga la ANAF si sa inchrieze o casa de marcat special conceputa pentru cadourile banesti, scrie libertatea.ro. Iata ce taxe va retine statul!

In cazul in care invitatii nu au cash, se va achita si cu un POS, care va fi achizitionat tot de la ANAF. Plata lautarilor se va face cu chitanta de mana, acestia avand obligatia de a-si declara veniturile “fara numar”, iar banii vor fi scazuti de la impozitare, fiind considerati suma reinvestita. Bacsisul ospatarilor va fi trecut separat pe casa de marcat deja inchiriata de la ANAF. Iata pozitiile din casa de marcat, in functie de relatia cu mirii:

1. nasii

2. socrii mari

3. socrii mici

4. cumnatul de mana

5. domnisoara de onoare

6. cavalerul de onoare

7. verisori

8. alte rude

9. obligatii

10. prieteni

Raportul Z se va scoate imediat dupa ce s-a terminat nunta, iar in maxim 48 de ore va trebui sa fie depus la sediile ANAF din tara, cu tot cu casele de marcat si POS pentru calcularea sumei ce va fi achitata statului.

Din suma stransa de nuntasi ar urma sa fie percepute urmatoarele taxe si impozite: 16% impozit pe venit, 6,5% contributii la sanatate si 10,5% CAS. Proiectul realizat de deputatul PSD Gheorghe Ciobanu este inca in stadiu de analiza.

Sursa foto: kennedytsite.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea