Social

# danermarca coronavirus #danermarca

Danermaca ajuta angajatorii din mediul privat. Cat plateste statul danez din salarii

Guvernul danez vine in ajutorul companiilor private in aceasta perioada de criza, in plina pandemie de coronavirus. Astfel, guvernul danez a decis sa plateasca 75% din salariile angajatilor de la privat, daca patronii promit ca nu vor face concedieri.

Conform acordului dintre Guvern, organizatiile companiilor si sindicate, in perioada 9 martie - 9 iunie, statul se ofera sa plateasca 75% din salariile angajatilor, la un nivel maxim de 23.000 de coroane daneze (2.786 lire sterline) pe luna, in timp ce firmele vor plati restul de 25%.

"Daca va exista o scadere semnificativa a activitatii, si productia va fi oprita, intelegem necesitatea de a trimite acasa angajatii. Dar va cerem sa nu-i concediati", a afirmat duminica premierul Mette Frederiksen la o conferinta de presa. Oficialul a adaugat ca in schimb angajatii vor fi obligati sa-si ia cinci zile de concediu obligatoriu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea