Social

#pasaport covid

Danemarca va introduce pasapoarte digitale pentru persoanele vaccinate anti-COVID

Danemarca va introduce un pasaport digital pentru persoanele care s-au vaccinat impotriva coronavirusului. De la sfârşitul lunii februarie, pe platforma online pe care se află datele lor medicale personale, danezii vor putea consulta informaţii cu privire la vaccinare, transmite Agerpres.

„Va fi ca un paşaport suplimentar pe care o persoană îl va avea salvat în telefonul său mobil şi care va dovedi că persoana respectivă a fost vaccinată. Ca ţară, trebuie să ştim să profităm de avantajele digitale pe care le avem. Putem fi primii din lume care să-l avem″, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul de finanţe interimar Morten Bodskov, care a adăugat că, odată ce soluţia digitală va fi gata, va trebui să se discute cum anume poate fi folosit acest paşaport, ceea ce va depinde şi de situaţia epidemiologică din ţară.

„Folosind progresele digitale disponibile putem permite călătoriile şi participarea la viaţa culturală în Danemarca. Ne vom bucura mulţi ani de paşaport″, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă directorul general al patronatului, Lars Sandahl Sorensen.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea