Social

Dan Voiculescu va fi audiat de CNSAS

Membrii Colegiului Consiliului pentru Studierea Arhivelor fostei Securitati au decis ieri sa-l invite la audieri pe liderul PC, Dan Voiculescu , au afirmat surse din Colegiu. Interesant este insa ca, in general, CNSAS ia astfel de decizii, privind colaborarea sau nu cu Securitatea, efectuand audieri doar daca apar elemente concrete care ii privesc pe respectivii. Totusi, arhiva Dunarea inca nu a ajuns la CNSAS.

Aparent, este vorba de o simpla decizie cu caracter tehnic, luata dupa ce insusi Dan Voiculescu a cerut sa fie din nou verificat . Numai ca trebuie mentionat ca atat verificarea anterioara a lui Voiculescu , cat si verificarile altor politicieni au fost realizate, in general, fara audierea persoanelor respective. Ei au fost invitati la audieri doar atunci cand au aparut elemente concrete sau noutati fata de prima verificare.

Surse parlamentare acreditau ieri ideea ca Dan Voiculescu stie ca la CNSAS nu se afla arhiva Dunarea, motiv pentru care grabeste de fapt verificarile CNSAS. Dan Voiculescu a mai fost verificat de CNSAS, dar credibilitatea unei verificari intr-un moment in care institutia a primit mult mai multe dosare ar fi una sporita.

Purtatorul de cuvant al CNSAS, Cazimir Ionescu, sustine ca decizia de ieri se bazeaza pe analizarea cazului Voiculescu in regim de urgenta.

"Am decis audierea pentru ca s-a creat o situatie speciala. Dan Voiculescu ne-a inaintat o cerere prin care solicita procedura de urgenta la verificarea domniei sale pentru a raspunde la intrebarea daca a facut politie politica sau nu colaborand cu fosta Securitate.

Nu puteam sa refuzam cererea unui demnitar (el totusi inca nu este demnitar - n.n.), mai ales ca a aparut in momentul in care i s-a propus un nou post. "In consecinta, Colegiul a aprobat verificarea in procedura de urgenta, ceea ce inseamna ca este prioritatea numarul 1".

In acest caz, etapele verificarii ar urma sa se desfasoare mai rapid.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea