Social

#suspendare #dan voiculescu #traian băsescu

Dan Voiculescu solicita suspendarea lui Traian Basescu la sfarsitul lui martie

Senatorul PC Dan Voiculescu a declarat, luni seara, la Antena 3, ca Romania are nevoie de o serie de masuri polictico-economice pentru a iesi din criza.

In opinia lui Voiculescu, ar fi benefica schimbarea majoritatii parlamentare, masura care ar trebui urmata de suspendarea presedintelui Traian Basescu si de demiterea Guvernului Emil Boc, conform realitatea.net.

"Prima solutie trebuie sa fie de ordin politic, pentru ca traim intr-o democratie si nu mi-as dori sa avem situatii explozive cum vedem in Egipt si in alte zone. Vorbim despre un cadru democratic prin care aceasta putere trebuie sa plece, iar asta inseamna majoritatea in Parlament. Fara sa avem o majoritate cat de cat confortabila in Parlamentul Romaniei, toate masurile de care vom vorbi in aceasta seara nu-si au rostul, pentru ca nu le putem aplica", a spus Dan Voiculescu

Formarea unui noi majoritati marlamentare este posibila pana la sfarsitului acestei luni, este de parere Voiculescu . El spune ca ar putea fi alcatuita din parlamentari UNPR, PDL, minoritati si, “poate”, reprezentati ai UDMR.

"Undeva la sfarsitul lunii martie, Traian Basescu trebuie suspendat ca sa putem imediat dupa aceea sa depunem o motiune de cenzura a opozitiei unite pentru a demite Guvernul Boc", a adaugat Dan Voiculescu.

Senatorul PC a a venit si cu 10 solutii economice “urgente”. Dan Voiculescu sustine  constituirea unui Fond de garantare (altul de cat cel al Executivului) prin care sa se atraga fonduri euripene, reducerea TVA la alimente, reducerea impozitelor si a taxelor,  masuri netarifare la import si la export, reconversie profesionala,  redistribuirea bugetarilor disponibilizati , acordarea de fonduri europene pentru familii.

Politicianul pledeaza pentru parteneriate cu state interesate ca tara noastra sa fie “cap de pod” (de exemplu China), finalizarea investitiilor incepute, in functie de aportul lor la economie. Totodata, Voiculescu doreste ca Romania sa devine un centru de depozitare a marfurilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea