Social

#dan voiculescu # sentinta dan voiculescu # dan voiculescu inchisoare # dosarul ica # sentinta dosarul ica

Dan Voiculescu, sentinta definitiva: 10 ani de inchisoare! Sediul Antenelor, confiscat!

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare in Dosarul ICA, in care a fost acuzat de spalare de bani. 

Decizie importanta pe scena justitiei si politicii din Romania odata cu condamnarea definitiva a lui Dan Voiculescu, personaj important al vietii publice din utimii 20 de ani. Acesta a fost condamnat in Dosarul Institutului de Cercetari Alimentare. Patronul Antenelor a fost acuzat de spalare de bani, iar pe tot parcursul procesului acesta a invocat diferite motive prin care a incercat sa amane sentinta sau sa invalideze procesul. De altfel, la ultimele termene, avocatul sau a cerut recuzarea completului de judecata, fara succes insa. "Am fost vanat de procurori, rechizitorul este incorect", a declarat Dan Voiculescu anterior pronuntarii sentintei. 

Pedepsele primite sunt mai mari decat cele date de instantele anterioare. Astfel, pe langa Voiculescu, care a primit o sentinta dubla, fostul sef al ADS, Corneliu Popa, si Gheorghe Mencinicopschi au primit, fiecare, cate 8 ani de inchisoare, Sorin Pantis - 7 ani, Nicolae Savulescu si Catalin Sandu Jean - 6 ani.  

În 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani. Instanţa a constatat atunci că a fost împlinit termenul de prescripţie specială şi a dispus încetarea procesului penal pentru cealaltă infracţiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de către procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Dan Voiculescu şi alte 12 persoane au fost trimişi în judecată în acest dosar la începutul lunii decembrie 2008. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Pe langa pedeapsa privativa de libertate, cea maxima, solicitata de procurori, Dan Voiculescu ramane si fara sediul Grivco, confiscat prin hotararea judecatoreasca, in vederea acoperirii prejudiciului.
Totodata, au mai fost confiscate, printre altele, suma de 2,9 milioane lei de la Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, dar si un teren si un imobil in Baneasa, sediul si terenul unde se afla sediile Antena 1 si Antena 3. Aceeasi suma, 2,9 milioane lei, a fost confiscata si de la cea de-a doua fiica a fostului sef al Antenelor, Corina, potrivit Romania TV.

 

Totusi, Voiculescu mai are doua cai de atac, pe care probabil le va aplica in curand. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea