Social

Dan Perjovschi deseneaza pentru The New York Times

Muzeul de Arta Moderna din New York l-a angajat pe artistul roman Dan Perjovschi sa creeze o pagina de promovare a muzeului in The New York Times. Editia din 12 martie 2008 a cotidianului contine in sectiunea speciala Museums o pagina cu desene ale romanului. Ales de MoMA sa reprezinte imaginea muzeului, Perjovschi incepe cu un comentariu ironic la adresa artei contemporane si a felului cum este prezentata astazi de catre marile muzee (inclusiv de catre MoMA): „Cubism, Impressionism, Abstract Expressionism, Modernism, Postmodernism, Cafeteria, Shop”.

Roxana Marcoci, curator al MoMA, a organizat in perioada 2 mai – 27 august 2007 prima expozitie individuala a artistului roman in Statele Unite, What Happened to US?. Perjovschi a desenat timp de cateva zile, de fata cu vizitatorii muzeului, unul dintre peretii Atriumului Donald B. & Catherine C. Marron, facand comentarii grafice legate de contextul social si politic actual in relatie cu arta.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea