Social

#dan nica #ministere nemultumite #sume proiect buget

Dan Nica: Toate ministerele sunt nemultumite

Toate ministerele sunt nemultumite in urma aflarii sumelor pe care le vor primi pe 2009 conform proiectului de buget , insa prioritara este plata datoriilor pe care le are Romania, potrivit vicepremierului Dan Nica . Coalitia PSD - PD-L s-a reunit luni pentru a discuta proiectul de buget .

"S-a discutat edificarea tuturor surselor care pot fi indentificate din buget si din afara lui pentru ca investitiile sa reprezinte un maxim, garantand loc de munca si activitatea economica in 2009", a declarat vicepremierul dupa discutiile din coalitie de luni dimineata. Nica a precizat ca la ora 16.00 va exista si o intalnire a Executivului cu liderii federatiilor patronale si sindicale.

In ceea ce priveste proiectul de buget, Nica a precizat ca acesta a nemultumit membrii Guvernului, pentru ca sumele primite de fiecare minister sunt mici. "Toate ministerele sunt nemultumite, insa datoriile de milioane de euro de anul trecut afecteaza bugetul. Sunt cateva mii, zeci de mii de firme care trebuie platite. Nu dam banii, firmele intra in faliment, daca intra in faliment economia sufera. Facem eforturi ca aceste sume sa fie platite, reprezinta prioritatea zero a Ministerului de Finante", a subliniat Dan Nica.

In ceea ce priveste eliminarea sporurilor pentru bugetari, Nica a precizat ca exista persoane care considera ca este o idee buna, pentru ca o parte dintre ele "sunt acordate discretionar". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea