Social

Dan Ioan Popescu, obligat sa-si numere banii

Deputatul PSD Dan Ioan Popescu, fost ministru al Economiei si Comertului, trebuie sa depuna la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), pina pe 8 septembrie, documente prin care sa justifice 0 pe care a strins-o in ultimii 14 ani.

dan ioan popescu si sotia sa, Elena Popescu, au fost convocati ieri in fata Comisiei speciale de cercetare a averilor demnitarilor, din cadrul ICCJ, care a declansat verificari in legatura cu provenienta averii fostului ministru PSD, in urma unei cereri a procurorului general Ilie Botos. Cei trei magistrati care compun aceasta comisie - doi judecatori ai instantei supreme si un procuror al Parchetului General - i-au solicitat lui Dan Ioan Popescu sa depuna o declaratie olografa prin care sa explice provenienta tuturor bunurilor pe care le-a achizitionat din 1991 pina in prezent.

Se verifica si 0 sotiei

O declaratie similara i-a fost ceruta si Elenei Popescu, care va da explicatii pentru 0 strinsa incepind cu 1995, anul in care s-a casatorit cu DIP. Ambele declaratii trebuie depuse la instanta suprema pina pe data de 8 septembrie, cind comisia va lua in discutie solicitarea procurorului general Ilie Botos.

Mandat de ministru, avere in crestere

Acesta a sesizat comisia luna trecuta, dupa ce o organizatie nonguvernamentala - Centrul de Resurse Juridice (CRJ) - a reclamat o serie de neconcordante intre declaratiile de avere depuse de fostul ministru PSD intre anii 2001 si 2004.

In aceasta perioada, Dan Ioan Popescu si sotia sa au cumparat trei apartamente, mai multe terenuri intravilane in suprafata totala de aproximativ 16.000 de metri patrati si un autoturism Audi, fabricat in 2002. Majoritatea achizitiilor au fost facute de familia Popescu in anii 2003 si 2004. Dan Ioan Popescu a calificat demersul lui Botos ca pe o incercare foarte clara de discreditare, un dosar politic .

Dan Ioan Popescu este cercetat in prezent de procurorii Parchetului General in legatura cu implicarea sa in afacerea Electrica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea