Social

Dan Brown isi duce fanii la mall-urile bucurestene

Spectatorii marturiseau vineri, la primele ore, ca se asteapta ca filmul sa respecte litera cartii.

La CinemaPRO , inca de dimineata, s-au vindut bilete si s-au facut rezervari telefonic pentru Codul lui Da Vinci . Casiera ne-a declarat ca pentru spectacolele de seara nu mai sint bilete decit pentru rindul intii. Pentru ca presa si cronicari au primit filmul cu critici acide, am intrebat citiva spectatori de ce au venit sa-l vada.

Pe valul mediatic

Sanda Ion, liber profesionist si liber cugetator, cum ni s-a prezentat: Am citit cartea pentru ca asa era trendul. Fara a fi o capodopera este foarte bine scrisa. Dan Brown nu pune sub semnul intrebarii credinta, si daca filmul face asta e o mare prostie, ci modul in care Biserica a manipulat credinciosii, ascunzindu-le anumite informatii.

Catalin Nitu, student: Mie mi-au stirnit curiozitatea valurile care s-au facut in presa. Chiar aseara am vazut un talk-show in care se discuta despre asta. Nu cred ca am sa citesc cartea. Am auzit ca e groasa cit cartea de telefon, asa ca profit de film sa-i vad rezumatul.

Elena Dragu, eleva: Am venit sa cumpar bilete pentru aproape toata clasa, s-ar putea sa vina cu noi si profa de romana. Am primit cartea cadou de ziua mea, am dat-o si eu altora. Mie mi-a schimbat viata cartea asta. M-a facut sa inteleg ca are si femeia rolul ei in Biserica. De-abia astept sa vad filmul, am emotii.

Am auzit ca e prost

Iuliana Popescu, eleva in clasa a XII-a : Am citit cartea si cred ca anumite lucruri merita vazute si pe ecran. Nu ma astept la un film exceptional, tinind cont ca nu poate arata la fel pe ecran.

Andrei Dutu, student la Drept: Sint curios pentru ca e extrem de popular. Ma tenteaza subiectul, am citit mai multe lucrari pe tema asta. Am auzit insa ca filmul e destul de prost si ca scenariu, si ca imagine.

Hanks vinde Codul

Silviu Chirita, student la ASE, spunea ca l-a adus prietenul sau Andrei. Totusi, citise si el cartea: Vedeam totul intr-un fel in capul meu si sa speram ca va fi la fel si aici. M-as astepta la un film de actiune foarte reusit.

Alexandru Dicu, student la Litere: Am citit cartea. Autorul zice ca s-a documentat. Ma atrage misterul legat de poveste, dar si actorii care joaca.

David Olson, manager financiar, California, SUA: Am citit cartea si mi-a placut povestea. N-am auzit nimic despre film decit ca joaca in el Tom Hanks si Audrey Tautou .

Cititorii merg la Patria

Prima vizionare de vineri la cinema Patria a adunat putini spectatori la ora 10.30. Inainte de a doua reprezentatie, pe la casa de bilete au trecut in ultimul moment in jur de 20 de oameni. Majoritatea citisera cartea si erau curiosi cum arata Codul pe ecran.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea