Social

Dalai Lama ameninta cu demisia daca violentele vor continua

Dalai Lama anunta ca va demisiiona din fruntea guvernului tibetan in exil, daca violentele din Tibet vor scapa de sub control. Declaratia a fost facuta de liderul spiritual budist, in cadrul unei conferinte organizate Seattle, SUA. Intre timp, in Tibet, au fost arestati 9 calugari budisti, acuzati ca au planuit un atac cu bomba asupra cladirii guvernamentale, din provincia chineza.

„Daca violentele scapa de sub control, atunci singura mea optiune este sa demisionez”, spune Dalai Lama. Totusi, Dalai Lama a calmat spiritele spunand ca nu intentioneaza sa abandoneze credinciosii budisti, retragandu-se ca lider spiritual .

Intentia de a demisiona survine la scurt timp dupa ce Guvernul chinez l-a acuzat pe Dalai Lama ca a orchestrat protestele violente din Tibet.

Liderul spiritual budist neaga aceste acuzatii si spune ca nu doreste altceva decat rezolvarea, pe cale pasnica, a conflictelor dintre chinezi si tibetani . Totodata, Dalai Lama a reintarit afirmatiile potrivit carora nu sustine boicotarea Jocurilor Olimpice din China din 2008.

Dalai Lama se afla intr-un turneu de doua saptamani in SUA. Intre timp, ciocnirile continua in Tibet, 9 calugari budisti fiind arestati, duminiica. Acestia sunt acuzati ca, pe 23 martie 2008, au pus la cale un atac cu bomba asupra cladirii guvernului local. Acesta este prima explozie cu bomba raportata de chinezi, dupa debutul protestelor violente de la 10 martie, cand peste 100 de tibetani au murit in timpul confruntarilor cu armata chineza.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea