Social

Daewoo franeaza, Ford accelereaza

Fabrica mai are de produs 2.500 de autoturisme Matiz, iar procesul se va incheia la sfarsitul lui aprilie, inceputul lunii mai. Din cauza modificarilor tehnice care vor surveni, primul automobil Ford nu are cum sa iasa pe poarta uzinei anul acesta.

La Daewoo, muncitorii trag tare sa produca ultimele autoturisme marca Matiz „made in Craiova“. Ultima sarja de 2.500 de masini va mai tine fabrica ocupata o vreme, asta daca nu decid altceva americanii de la Ford, dupa ce se va semna contractul final de preluare a uzinei din Banie. Directorul general al Daewoo Automobile Romania, Ion Ion, a declarat, pentru GdS, ca procesul de fabricare a marcii Matiz se va incheia in cel mult o luna si jumatate. „In prezent, facem modelul Matiz, pe care il echipam cu Euro 4. Vom mai produce aproximativ 2.500 de masini, dupa care se opreste definitiv productia de autoturisme Daewoo. Va mai dura aproximativ o luna si jumatate“, a mentionat Ion Ion.

La inceputul lunii mai, linia de asamblare a Daewoo ar fi libera pentru noul proprietar. „Din motive tehnice , autoturismul Ford nu va putea fi produs anul acesta. Liniile de fabricare a autoturismului s-ar putea schimba dupa venirea americanilor, pentru a pregati productia noului model Ford “, au afirmat surse de incredere din fabrica, desi autoritatile romane estimau ca primul model Ford va fi fabricat in 2008.

Acest aspect este infirmat de Nadia Crisan, din partea consultantului pentru Ford McGuire & Woods, care a afirmat ca abia anul viitor se va produce Ford la Craiova: „Trebuie schimbata intreaga linie de productie . Conducerea Ford a mentionat ca primul model marca Ford va fi produs la Craiova abia in 2009. Anul acesta nu este posibil acest lucru“. (continuarea in Gazeta de Sud)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Gazeta de Sud

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea