Social

Dadaca SRL pe banii parintilor ocupati

De la an la an, semiinternatele pentru elevi sint tot mai cautate de parintii absorbiti de munca pina seara tirziu.

Parintii care au un program de lucru prelungit si care nu se pot ocupa de copiii lor dupa scoala incep sa ia cu asalt institutiile care ofera servicii

after-school. Programul este dedicat elevilor claselor I-IV. Sub indrumarea unui cadru didactic de specialitate, elevii isi fac temele pentru acasa, maninca, dorm si se joaca alaturi de colegii lor.

O afacere tot mai profitabila

Pentru ca infiintarea unui astfel de semiinternat se preconizeaza a fi destul de profitabila, afacerea a fost preluata de mai multe institutii de invatamint particulare, majoritatea fiind gradinite.

Gradinita noastra va deschide acest tip de program din toamna, incepind cu anul scolar 2006-2007. Ideea infiintarii unui astfel de semiinternat a venit in urma faptului ca parintii sint foarte aglomerati si job-ul primeaza, spune Cristina Streata, de la gradinita Rikki Tikki Kindergarten din Bucuresti.

O astfel de gradinita dispune de maximum 15 locuri pentru programul after-school, astfel incit fiecare copil beneficiaza de o atentie sporita din partea cadrelor didactice.

Noi avem sase copii in grupa. Astfel ne putem ocupa cum trebuie de fiecare elev, declara Claudia Radacineanu de la gradinita Clara Kindergarten, care a implementat acest program din toamna anului 2005.

Programul acestor semiinternate incepe la ora 12.00, cind copilul este preluat de la scoala, si se termina la ora 18.00. In acest timp, elevii sint pregatiti pentru masa de prinz, apoi urmeaza timpul de odihna , dupa care, sub supravegherea invatatorilor, sint ajutati sa-si faca temele pentru a doua zi.

Copiii, supravegheati prin Internet

In functie de optiunile pe care le-au facut parintii la inscriere, scolarii participa la tot felul de activitati, de la cursuri de tenis de cimp, de informatica, de limbi straine pina la dans sau aikido .

In plus, unele gradinite cu program after-school detin sisteme de supraveghere prin Internet, astfel incit parintii sa-si poata urmari copiii de la serviciu. Tarifele pentru parintii care doresc sa-si inscrie copilul in cadrul unui program after-school se incadreaza intre 100 si 200 de euro pe luna, in functie de extra-optiuni.

After-school de stat cu 50.000 de lei

Parintii care nu vor sa-si dea copiii la o scoala particulara pot opta pentru una de stat, platind mai putin. In Bucuresti, scolile de stat cu semiinternat pot fi numarate pe degete. Una dintre acestea este Scoala Centrala, unde elevii din clasele I-V pot ramine, dupa ce isi termina orele, pina la ora 18.00. Parintii platesc doar masa de prinz, care costa 50.000 de lei pe zi.

Pe linga faptul ca este mult mai ieftin, copiii sint supravegheati de un pedagog, isi fac lectiile sau pot sa faca altceva, cum ar fi balet si gimnastica, pentru fete, si fotbal, pentru baieti, explica Svetlana Bodnaras, directoarea Scolii Centrale. Si la Scoala nr. 1 Sfintii Voievozi elevii ramin dupa ore si isi pregatesc temele pentru a doua zi, apoi pot pleca acasa cu miinile in buzunar.

La scolile de stat insa apare o problema. Normele de la Ministerul Educatiei prevad ca un pedagog sa aiba grija de circa 60 de elevi. Mie mi se pare un numar cam mare, pentru ca nu poate un om sa le ofere la toti atentie, se plinge Svetlana Bodnaras.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea