Social

#Dacian Ciolos salariu Bruxelles #dacian ciolos

Dacian Ciolos, “salariu” de 8.500 de euro pe luna de la Comisia Europeana

Dupa ce in presa au aparut informatii conform carora Dacian Ciolos ar mai primi un salariu de la Bruxelles in timp ce exercita functia de premier al Romaniei, oficialul a lamurit situatia.

Potrivit cotidianului german Die Zeit, 16 fosti comisari europeni, printre care si Dacian Ciolos, primesc indemnizatii de cel putin 8.333 de euro de la Comisia Europeana.

“Daca tineti minte, eu am mai spus cand am terminat mandatul, ca exista aceasta indemnizatie pentru toti fostii comisari europeni. O indemnizatie de tranzitie care dureaza 3 ani dupa mandat, care se acorda pentru ca exista si niste restrictii profesionale pentru fostii comisari. Ea se acorda automat, fara nicio obligatie din partea persoanelor respective fata de Comisia Europeana si se acorda tuturor fostilor comisari. A inceput in noiembrie 2014 si merge pana in noiembrie 2017. Ea apare in declaratia de avere, totul a fost facut transparent”, a declarat Dacian Ciolos.

Dacian Ciolos a mai spus ca banii pe care ii primeste de la Comisia Europeana nu i-au influentat activitatea de premier.

Premierul a lamurit si zvonurile potrivit carora ar primi bani de la firme private care au contracte cu Guvernul.

“Nu sunt bani care vin de la firme private care sa aiba contracte cu Guvernul, nu sunt bani care sa vina din partea altora care au interese la Guvern. Sunt bani pe care ii am de la o institutie publica si care vin in urma unui regulament european, dar nu au nicio legatura cu responsabilitatea pe care o am in momentul de fata. Valoarea indemizatiei este ceva mai mult de jumatate din salariul net de comisar european”, a adaugat Dacian Ciolos.

“Ca sa clarific, pozitia mea fata de Comisia Europeana a fost foarte clara de la inceput. Cand au fost de criticat lucruri, le-am criticat, cand au fost de sustinut, le-am sustinut. Nu am nicio obligatie fata de Comisia Europeana. Nu sunt eu premierul care a primit un to-do list de la Comisia Europeana cu ce sa faca si ce sa dreaga. Eu am fost cel care a anuntat ca Romania nu accepta cotele de migranti, eu sunt cel care am negociat si insistat pentru implicarea CE pentru eliminarea vizelor pentru Canada. Deci nu am nicio problema si vreau sa fie foarte clar ca independenta mea este totala si sunt foarte constient de responsabilitatea mea in calitate de premier”.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea