Social

#IGSU #demitere ISU #dacian ciolos #colectiv

Dacian Ciolos cere demiterea conducerii ISU. “Nu mai au ce cauta in sistem”

Dupa ce IGSU a confirmat intr-un comunicat de presa ca ISU stia de existenta clubului Colectiv, dar nu a luat nicio masura pentru asigurarea securitatii in local, premierul Dacian Ciolos a cerut in sedinta de Guvern demiterea celor din conducerea ISU Bucuresti. 

“Am inteles ca conducerea ISU Bucuresti a fost suspendata, vreau sa aud ca a fost demisa. Vreau sa ma asigur ca nu mai au ce cauta in sistem. Sa fie invatatura pentru noi toti nevoia de transparenta. Daca nu suntem, unii chiar fara sa vrem putem ascunde lucruri care trebuie facute publice pentru a recastiga increderea cetatenilor. Sunt aproape convins ca nu e o situatie singulara. As vrea sa vad de la domnul Raed Arafat un plan pentru restruvturarea ISU”, a spus premierul, in sedinta de Guvern.

Conducerea ISU Bucuresti a fost suspendata din functie ca urmare a incendiului din clubul Colectiv, anunta un comunicat al IGSU. Motivul: ISU stia de existenta clubului Colectiv, dar nu a luat nicio masura pentru asigurarea securitatii in local. ISU fusese instiintat de existenta clubului printr-o adresa a firmei EMAGIC, care anunta organizarea unui festival in clubul Colectiv, cu cateva saptamani inainte de incendiu.

ISU stia de existenta clubului Colectiv din Bucuresti, in ciuda faptului ca sefii institutiei si chiar secretarul de stat din MAI Raed Arafat au sustinut repetat ca respectivul club nu se afla in baza de date.

Adevarul a iesit la iveala dupa o ancheta publicata de Tolo.ro, care a descoperit existenta unui fax trimis de firma EMAGIC catre IGSU, care anuntat organizarea unui eveniment in clubul Colectiv, cu aproximativ o luna inainte de concertul care s-a sfarsit tragic.

Miercuri dimineata, IGSU a transmis un comunicat in care a anuntat si masurile luate in urma dezvaluirilor - suspendarea conducerii si desemnarea unor noi sefi temporari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea