Social

#alegeri #r. moldova #vladimir voronin

Daca regimul de la Chisinau cade, Voronin e gata sa fuga

Serviciul de Informatii Externe al Rusiei aranjeaza plecarea in siguranta a lui Vladimir Vornonin de la Chisinau, in cazul in care comunistii vor pierde alegerile.

In cazul in care regimul comunist nu se va putea mentine la putere dupa alegerile din 29 iulie, Voronin planuieste sa fuga impreuna cu 18 demnitari pe care aeriana sau prin Transnistria , transmite Jurnal.md, citand surse de la Tiraspol.

Mai multe surse indica faptul ca pregatirile de la Tiraspol sunt reala, informeaza Adevarul. "Romanian Global News" de la Tiraspol arata ca mai multe detasamente ale fortelor speciale GRU (Serviciile de Informatii ale Armatei Ruse) au sosit deja in capitala Transnistriei si au executat deja misiuni de recunoastere inclusiv in Chisinau.

Presa de la Chisinau avertizeaza ca alegrerile din 29 iulie ar putea fi fraudate, la fel ca si cele din 5 aprilie, in urma carora au avut loc ample manifestatii de protest. "Jurnalul de Chisinau" a anuntat existenta unor buletine de vot tratate chimic care pot sa faca stampila sa dispara din dreptul unui candidat si sa apara langa numele altuia. "Sunt pana la 100 de metode de realizare a unor astfel de buletine", a afirmat Valentin Sofranschi, cercetator superior in domeniul chimiei anorganice la Institutul de Chimie al Academiei de Stiinte a Moldovei.

In Comisia Electorala Centrala au fost acreditati aproape 500 de observatori straini si peste 2.600 de observatori din Republica Moldova care vor supraveghea corectitudinea alegerilor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea