Social

Daca esti integralist, te poti distra 7 zile la mare cu 3 lei

Pe langa cele 78000 de locuri in taberele nationale, ANT pune la bataie aproape 2000 de bilete pentru Grecia si 1700 in Tunisia. In functie de destinatie si de program, tarifele pleaca de la cativa lei si pot ajunge la sute de euro.

Orice student din Roma­nia, indiferent ca ur­meaza o universitate de stat sau privata, ca este la zi sau la ID, ca se poate mandri cu rezultate exceptionale sau taraste dupa el o droaie de restante, poate sa petreaca, vara aceasta, un sejur in tabara. Per total, Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT) pune la bataie 90000 de locuri, criteriile de selectie si tarifele diferind in functie de program.

Daca esti integralist, mai ai timp pana la 13 iunie, sa depui o cerere la secretariatul facultatii pentru a prinde unul din cele 7700 de locuri gratuite in taberele de la Costinesti, Predeal, Sinaia, Zarnesti, Paraul Rece sau Voineasa, ce vor avea loc intre 14 iulie si 1 septembrie. Biletul de vacanta pentru care trebuie sa achiti doar 3 lei iti asigura opt zile in statiunea pentru care ai optat, avand acoperite cheltuielile de cazare si masa.

O data ajuns in tabara, fiecare student va primi bonuri valorice in valoare de 32 de lei pe zi, singurul cost pe care trebuie sa-l suporte fiind cel al transportului pana la destinatie. Inainte de a pleca de acasa, este foarte important sa verificati daca ati luat la voi, pe langa bilet, cartea de identitate si carnetul de student, fara de care nu veti putea primi cazarea.

Cele mai multe locuri disponibile prin programul Agentiei pentru Sprijinirea Studentilor (ASS) sunt la Costinesti (3150), taberele din Sinaia cuprinzand 938 de locuri, iar cele din Voineasa 1680.

Vacanta in Tunisia sare de 400 de euro

In premiera, anul acesta, ANT va organiza excursii, in regim all-inclusive, a cate 7 zile in Tunisia. Pentru a prinde unul dintre cele 1960 de bilete trebuie sa aveti pana in 35 de ani, pasaport valabil si asigurare medicala . Excursiile a cate 7 nopti vor incepe in 18 iunie, inscrierile facandu-se cu cel putin doua saptamani inainte de plecare. In ceea ce priveste tarifele, acestea sunt cuprinse intre 394 si 464 de euro, in pret fiind incluse transportul cu avionul, taxa de aeroport, cazarea la hotel de doua si trei stele in camere cu doua, trei sau patru paturi.

Cei care prefera Grecia pot alege una dintre cele 7 serii a cate 7 nopti, ultima plecare cu autocarul fiind la 1 septembrie. Cazarea se va face la hoteluri de doua stele, in camere cu patru paturi, pretul variind de la 199 la 219 euro pentru sejurul ce are inclus si trei mese pe zi. Sistemul de contractare a unui astfel de sejur pentru destinatiile externe este primul venit primul servit, asa ca, daca vreti sa prindeti un loc, nu stati prea mult pe ganduri.

Cei care nu dispun de un buget generos, pot sa aleaga cateva zile de recreere intr-una din cele 65 de centre de agrement din tara, unde tariful de cazare incepe de la 17 lei pe zi. Pentru a prinde unul dintre cele 78000 de locuri din taberele nationale, trebuie sa va prezentati cu carnetul prin care faceti dovada ca sunteti student si cu cartea de identitate la centrele judetene de tineret, care elibereaza biletele ce au incluse in pret mesele zilnice si cazarea la casute sau vile. Cele mai multe locuri sunt disponibile in centrele de la Eforie (380), Poiana Pinului din judetul Buzau (330) si 2 Mai (192).

1000 de locuri la Universitatea de Vara

Daca vreti sa imbinati utilul cu placutul, puteti alege un stagiu de pregatire la mare sau la munte, in urma caruia veti obtine un certificat de specializare. Intre 1 iulie si 1 septembrie, liceenii, stu­dentii si tinerii pana in 35 de ani au ocazia sa urmeze cursuri de specializare a cate o saptamana, in cadrul Universitatii de Vara, la finalul carora vor pri­mi cate o diploma recunoscuta de Ministerul Educatiei si Ministerul Mun­cii.

Programul Agentiei Na­tio­­­nale pentru Spri­ji­nirea Initia­­tivei Studentilor (ANSIT) cuprinde sapte module acreditate (comunicare, lucru in echipa, leadership, negociere, managementul programelor si proiectelor, management financiar ) si trei in curs de acreditare (comportament pro-social, elaborarea proiectelor de animatie si implementarea acti­vitatii de animatie), pentru acestea din urma cursantii urmand a primi certificate care nu au valoare educationala, dar care pot sa dea bine la CV, atunci cand vine vorba de angajare.

Pentru  a prinde unul din cele 1000 de locuri ale stagiilor de pregatire ce se vor desfasura la Mamaia si la Paraul Rece trebuie sa completati un formular tip, pe care il obtineti accesand www.ansitromania.ro si sa-l trimiteti la sediul agentiei, incepand cu data de 16 iunie.

Taberele de la Navodari nu au primit nici anul acesta unda verde

Elevii si studentii care isi doresc o vacanta de vis la mare trebuie sa evite, deocamdata, sa-si rezerve un loc in taberele de la Navodari. La ora actuala, nici una dintre cele trei tabere organizate de agentia de turism Sind Romania nu a primit autorizatie de functionare. Firma a venit, pentru aceasta vara, cu o oferta de 1.500 de locuri in taberele de la Delfin, Albatros si Lebada, oferta ce va fi reevaluta de catre ANT in data de 20 iunie.

“Nu este vorba nici de subiectivism, nici de rea vointa, pur si simplu nu au indeplinit conditiile de acreditare. Nici anul trecut nu le-am autorizat”, a tinut sa precizeze seful Directiei de Programe Recreative din cadrul ANT, Ionut Stroie.

Directorul le recomanda tuturor tinerilor sa evite propuse de diferite persoane fizice, fie ei si profesori, precum si pe cele venite din partea agentiilor care detin locatii neautorizate de catre ANT. De asemenea, trebuie evitate ofertele de vacanta in strainatate ale operatorilor care nu specifica destul de clar ce conditii de transport asigura. “Profesorul este principalul «agent turistic» din scoala, in sensul ca are un rol foarte mare in alegerea destinatiei de vacanta. De asemenea, parintii trebuie sa cunoasca foarte bine oferta de vacanta, inainte sa-si lase copiii sa mearga in tabara”, a mai precizat Ionut Stroie.

Info plus:

Cui ma adresez pentru o vacanta la mare sau la munte

ANT- tabere in tara si in strainatate

ASS- sejururi oferite studentilor cu rezultate foarte bune

ANSIT- cursuri tematice pentru elevi si studenti

La munte

Caciulata: 44 lei/zi

Sinaia: 46 lei/zi

Sangeorz-Bai: 45 lei/zi

Homorod: 50 lei/zi

La mare

Eforie: 46 lei/zi

2 Mai: 46 lei/zi

Costinesti (pentru integralisti): 3 lei/7 zile

Extern

Grecia: min.199 euro/7 zile max. 219 euro/7 zile

Tunisia: min.394 euro/8 zile max. 464 euro/8 zile. 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea