Social

# romani morti italia #victime romani #amatricia #cutremur italia

Cutremurul din Italia: Numarul romanilor morti creste

Zi de doliu national azi in Italia si zi neagra si pentru Romania.  Numarul victimelor de nationalitate romana a ajuns la 10, dintre care un copil de 11 ani. 

Ultimul bilanţ oficial al victimelor cutremurului din Italia, de origine română, a fost dat publicităţii sâmbătă după-amiaza. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că a fost confirmat decesul altor doi cetăţeni români în urma cutremurului din Italia, astfel că, la acest moment, numărul românilor care şi-ai pierdut viaţa este de 10 persoane. 

În continuare, mai anunţă MAE, sunt daţi dispăruţi 16 români. ”Verificările complexe sunt efectuate de echipele consulare mobile, atât în baza informaţiilor oficiale furnizate de către autorităţile italiene, cât şi a celor primite din partea familiilor celor dispăruţi”, anunţă MAE în comunicatul remis MEDIAFAX.

Numărul oficial de decese a ajuns la 290, unul provizoriu însă, şi niciun supravieţuitor nu a mai fost găsit de miercuri noapte. Cu toate acestea, autorităţile din Italia au declarat că nu vor renunţa la căutarea posibililor supravieţuitori ai catastrofei. Cele mai afectate zone sunt Pescara, Amatrice, San Lorenzo si Accumoli. 

De la producerea cutremurilui pana in prezent au avut loc peste 1000 de replici.

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea