Social

#copii sacrificati #descoperire macabra #macabru

CUTREMURATOR! Peste 100 de copii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani sacrificati

O descoperire macabra a fost facuta la un sit arheologic din Peru. Potrivit expertilor, un sacrificiu in masa a avut loc in seculul al XV-lea. Peste 140 de copii si peste 200 de lame au fost sacrificati prin scoaterea inimii, potrivit unui studiu publicat in jurnlul PLOS ONE de Gabriel Prieto si colegii sai de la Universitatea Nationala Trujillo din Peru.

Acesta este cel mai mare sacrificiu in masa, de copii si lame, din istoria Americii. Situl Huanchaquito-Las Llamas, locul in care s-a facut descoperirea macabra, facea parte din Chimu, care era cultura dominanta din coasta peruana in secolul al XV-lea, scrie Phys. Cu toate acestea foarte putine lucruri sunt cunoscute despre practicile care aveau loc in acea perioada.

Studiul descrie descoperirile in urma excavarilor dintre 2011 si 2016 care au scos la iveala sute de corpuri ingropate intr-o regiune de aproximativ 700 de metri patrati. Ramasitele umane erau aproape in intregime copii, iar ramasitele animale apartineau probabil numai lamelor juvenile, scrie realitatea.net.

Analizele genetice si anatomice au indicat ca ramasitele umane aprtineau fetelor si baietilor cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani. Urmele de taietura care trec prin stern si coastele deplasate sugereaza ca atat copiii cat si lamele au avut pieptul deschis, probabil in timpul inlaturarii ritualice a inimii, potrivit descopera.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea