Social

#cutremur 5 grade #cutremur 24 septembrie #seism

Cutremur de peste 5 grade in Romania azi-dimineata! L-ai simtit?

 
La ora 2:11, Romania a fost zguduita de cel mai mare cutremur de anul acesta! Seismul,cu magnitudinea de 5,3 grade, s-a resimtit destul de puternic, in mare parte din tara, inclusiv in Bucuresti. Cutremurul, cu epicentrul in Vrancea, a fost resimtit si in Bulgaria si Republica Moldova.
 
Estimarea initiala a INFP a fost de 6, pentru ca apoi magnitudinea sa fie revizuita la 5,6. Seismul a fost resimtit in Iasi, Craiova, Suceava, Constanta, Brasov ori Severin.
 
 Seismul care s-a produs in noaptea de 24 septembrie a fost „destul de semnificativ ca magnitudine” si a avut un mecanism destul de ciudat, cu efecte catre nord-estul si estul Romaniei, ceea ce indica o rupere a faliei catre aceasta directie. De aceea s-a resimtit destul de puternic la sol in Barlad, Iasi, Vaslui, a declarat pentru Digi24, sambata dimineata, directorul general al Institutului pentru Fizica Pamantului, Constantin Ionescu. Masuratorile Institutului arata ca in Republica Moldova cutremurul s-a simtit mai puternic an sud, in zona Leova-Giugiulesti.
 
Acest seism a avut cam acelasi mecanism ca cel de-al doilea cutremur major din 1990, cel cu magnitudinea de 6,9, a mentionat specialistul. Este insa un cutremur de adancime, destul de semnificativ ca magnitudine. La ora 2:45 este posibil sa se fi produs o replica. A fost inregistrat un seism de 2,7, la o adancime de 76 de kilometri, dar specialistii inca analizeaza daca cele doua fenomene au legatura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea