Social

#tsunami japonia # fukushima #cutremur japonia

Cutremur de 6,9 grade. Valuri de peste un metru au lovit coasta nipona! VIDEO

Un cutremur de suprafata cu intensitatea de 6,9 grade s-a produs marti dimineata (luni, 22.59, ora Romaniei) in Oceanul Pacific, la adancimea de 11,4 kilometri, la aproximativ 30 de kilometri est de coastele Japoniei. Autoritatile nipone au emis o alerta de tsunami cu valuri intre 1 si 3 metri in zona unde se afla si centrala nucleara de la Fukushima, care a fost devastata de tsunami in 2011.


Epicentrul cutremurului a fost la 37 de kilometri est-sud-est de orasul nipon Namie, la 59 de kilometri nord-est de Iwaki, la 73 de kilometri est de Funehikimachi-Funehiki si la 92 de kilometri est-sud-est de Fukushima.

Expertii considera ca seismul a fost o replica a evenimentului natural devastator din 2011.

Initial, intensitatea cutremurului a fost evaluata de 7,3 grade, fiind revizuita la 6,9.

Centrul pentru alerte de tsunami din Oceanul Pacific a emis scurt timp o alerta privind valuri de intensitate mica. Autoritatile nipone au ordonat evacuarea zonelor Aomore, Iwate, Ibaraki si Chiba, avertizand ca exista riscul unor valuri cu inaltimea de pana la trei metri.

Tsunami dupa cutremur

Un val cu inaltimea de 60 de centimetri a lovit zona Onahama / Fukushima, iar un tsunami de 90 de centimetri a fost semnalat in localitatea Soma, in zona centru-est a Japoniei, a transmis postul public de televiziune NHK.

Potrivit agentiei Kyodo, un tsunami de 1,4 metri a lovit tarmul nipon in zona Sendai.

Atentionarea de risc de tsunami a fost ridicata marti la pranz in toate zonele avute in vedere de pe coasta de est a Japoniei.

Autoritatile au transmis ca nu exista risc de scurgeri radioactive la centrala atomoelectrica de la Fukushima. Un incendiu s-a produs marti dimineata la o rafinarie din zona Iwaki (Fukushima).Cutremurul a fost urmat de alte 5 replici, conform USGS, cu magnitudine cuprinsa intre 4,4 si 5,4 grade pe scara Richter.

Deocamdata autoritatie nu au anuntat pagube si nici probleme la centralele nucleare, desi acestea au fost inchise ca masura de precautie, inclusiv reactoarele de la Fukushima.

Sursa foto: htekidsnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea