Social

Cutremur de 5,2 pe scara Richter in Ucraina, resimtit si in Romania

Cutremul de 5.2 grade pe scara Richter in Ucraina. Seismul a avut loc miercuri dimineata, in sudul tarii si s-a resimtit si in localitati din estul Romaniei.

„Cutremurul a avut loc la o adancime de 40 de kilometri. Acesta s-a resimtit si pe teritoriul romanesc, pana in prezent avand confirmari de la statia din Constanta. Probabil ca intensitatea acestuia pe teritoriul romanesc este de doua-trei grade pe scara Mercalli, astfel ca nu a creat probleme deosebite”, a precizat Gheorghe Marmurea, directorul Institutului National pentru Fizica Pamantului .

Totusi cititorii site-lui Antena3.ro spun ca miercuri cutremurul din Ucraina s-a resimtit "destul de puternic" in mai multe localitati din Estul tarii: Iasi, Tulcea, Galati, Constanta. De asemenea, cutremurul s-a resimtit si la Chisinau, unde a avut magnitudinea de 5 pe scara Richter. Epicentrul cutremurului a fost localizat de autoritatile de la Chisinau in Marea neagra. Seismul a avut loc la ora 11.00. Cititorii site-ului Antena3.ro spun ca desi "destul de puternic", acest cutremur a durat doar cateva secunde.

Tot miercuri a avut loc un cutremur de 4,8 pe scara Richter si in Bulgaria. Seismul a fost resimtit in districtele Dobrici si Silistra, din sud-estul Bulgariei.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea