Social

# cutremur vrancea #cutremur romania

Cutremur de 4 grade in Vrancea

Un seism cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter s-a produs, joi dupa-amiaza, in zona Vrancea, scrie realitatea.net.

Potrivit datelor Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul s-a produs la o adancime de 126 de kilometri, la ora 17.32. Epicentrul seismului a fost in Muntii Buzaului, la 3 kilometri de localitatea Lopatari si 9 kilometri de Gura Teghii.

Tot in Vrancea a avut loc, joi dimineata (ora 4.59), un cutremur cu 2,7 grade pe scara Richter, la o adancime de 118 kilometri.

In urma cu doua saptamani, George Purcaru, seful Comisiei Europene de Seismologie, anunta ca pana in 2013 Romania va fi lovita de un cutremur cu o magnitudine de 7,1 - 7,7 grade.

"Cutremurul va avea loc. Aceasta e convingerea mea, dupa datele pe care le am, nu este o parere a mea. Cutremurul din tara noastra nu va fi dintre cele mari, va avea o magnitudine 7,1 - 7,7 pe scara Richter. Va avea loc in zona Carpatilor, la curbura Carpatilor, in Vrancea", a precizat Purcaru.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea