Social

#seism #cutremur #vrancea # cutremur vrancea

Cutremur de 3,9 grade in Vrancea

Un seism de 3,9 grade pe scara Richter a avut loc joi in Vrancea, anunta realitatea.net. Potrivit site-ului Institutului National pentru Fizica Pamantului, cutremurul a avut loc la ora 16.05.

Epicentrul seismului a fost la o adancime de 114 kilometri.

Cutremurul vine dupa ce, in urma cu doua zile, un alt seism s-a produs in zona Vrancea. Cutremurul a avut magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter si a fost resimtit in Bucuresti, dar si in alte zone din tara: Buzau, Craiova, Focsani , Ramnicu Valcea .

Specialistii de la Institutului National pentru fizica pamantului ii asigura pe romani ca nu exista niciun motiv de ingrijorare , dat fiind ca acest tip de cutremure sunt urmate de replici cu intensitate mica.

Pe de alta parte insa, Victorian Toader, seful laboratorului de avertizare seismica din cadrul Institutului de Seismologie Aplicata, a declarat, zilele trecute, ca exista posibilitatea ca tara noastra sa fie lovita anul acesta de un cutremur de 6 grade, deoarece trece de la o perioada seismica mai calma la una mai agitata.

Sursa foto: cbc.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea