Social

#haga romania ucraina #proces romania ucraina #insula serpilor

Curtea de la Haga a ajuns la un verdict in cazul Romania vs. Ucraina

Curtea Internationala de Justitie de la Haga, care a judecat cazul de delimitare a platoului continental din Marea Neagra disputat intre Ucraina si Romania, a ajuns la un verdict , care va fi comunicat in 3 februarie.

Bogdan Aurescu a precizat ca hotararea CIJ va fi obligatorie, definitiva, executorie si aplicabila imediat. Procedurile in fata CIJ, care au ca obiect solutionarea problemei delimitarii platoului continental si a zonelor economice exclusive ale Romaniei si Ucrainei in Marea Neagra, au fost initiate pe 16 septembrie 2004, in urma sesizarii acestei instante internationale de catre Romania.

Pozitiile partilor au fost extrem de diferite, atat in ce priveste metoda de delimitare care trebuie folosita, cat si in ce priveste traseul liniei de delimitare. Partea romana a sustinut permanent pe parcursul negocierilor necesitatea aplicarii metodei de delimitare pe care a stabilit-o CIJ in hotararile sale, adica metoda "echidistanta/mediana - circumstante speciale/relevante".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea