Social

#protest #magistrati #curtea de apel

Curtea de Apel Bucuresti a suspendat protestul magistratilor

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au suspendat prostestele. Judecatorii vor reveni la tribunal de luni. Curtea de Apel din Cluj a decis, la fel, reluarea activitatii in sala de judecata .

Hotararea de la Bucuresti a fost luata in cadrul Adunarii Generale, dupa ce magistratii si politicienii au cazut de acord joi asupra principiilor Pactului pentru Justitie . La Cluj, s-a hotarat tot in aceasta dimineata reluarea activitatii incepand cu 28 septembrie pana la data finalizarii lucrarilor la Pactul pentru Justitie.

Adunari Generale ale judecatorilor au loc si la Curtile de Apel din Oradea, Brasov si Timisoara, pentru a lua o decizie asupra protestelor.

Principiile Pactului pentru Justitie au fost semnate de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, Asociatia Magistratilor din Romania, Reteaua Nationala a Adunarilor Generale ale judecatorilor, Consiliul Superior al Magistraturii si Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Reprezentantii PSD si PNL au semnat actul, insa Mircea Toader , din partea PD-L a consemnat doar participarea la dezbatere, mentionand ca partidul sau nu isi asuma prevederile actului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea