Social

#curtea constitutionala #referendum #desfasurare referendum

Curtea Constitutionala a decis: Referendumul se va desfasura in intervalul orar 7.00 - 23.00

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins sesizarea PDL care viza neconstitutionalitatea in cazul organizarii referendumului din 29 iulie.

Judecatorii Curtii au decis ca prelungirea referendumului cu patru ore este constitutionala. Astfel, procesul de votare se va desfasura in intervalul orar 7.00 - 23.00.

"Cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a respins, ca inadmisibila, cererea grupului parlamentar al PDL referitoare la solicitarea de constatare a inaplicabilitatii la referendumul din 29 iulie 2012 a prevederilor articolului unic pct.4 (prin care se instituie interval de votare intre 07.00 si 23.00 - n.r.) din Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 41/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, precum si ale articolului unic pct.2 din Legea pentru modificarea Legii nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului", se arata intr-un comunicat al Curtii Constitutionale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea