Social

#caini #eutanasiere caini #curtea contitutionala

Curtea Constitutionala a decis: cainii maidanezi vor fi eutanasiati

Curtea Constitutionala a hotarat, miercuri, ca Legea ce prevede eutansierea maidanezilor este constitutionala.

Acest anunt a fost facut chiar de presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, care a declarat ca sesizarea primita in vederea contestarii legii este neintemeiata, iar legea eutanasierii cainilor maidanezi este constitutionala.

"Noi am apreciat ca articolul 1 alineatul 8, care a fost declarat neconstitutional data trecuta, a fost pus de acord cu decizia CC, deci acum eutanasierea nu mai este o masura lasata la indemana exclusiva a autoritatilor locale, legea spune in ce conditii se poate ajunge la eutanasiere, e ultima masura si o masura extrema", a declarat Zegrean.

Legea privind cainii fara stapan a fost adoptata pe 10 septembrie, dupa ce un copil de 4 ani a fost ucis de o haita de caini maidanezi in Parcul Tei din Capitala.

La scurt timp insa, un grup de 30 de parlamentari din toate grupurile politice, cu exceptia UDMR, a atacat la Curtea Constitutionala aceasta lege.

Sursa foto: b365.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea