Social

# scumpire energie electrica #energie electrica #curentul electric #scumpire curent electric

Curentul electric s-ar putea scumpi de la 1 ianuarie 2013

Energia electrica s-ar putea scumpi de la 1 ianuarie 2013. Potrivit unui proiect aflat in dezbatere pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Energie (ANRE), se propune cresterea cu 10 procente a tarifului pentru transportul energiei electrice.

Daca aceasta solicitare va fi aprobata, pretul curentului electric ar putea fi majorat cu 0,5%-0,7%, estimeaza ANRE.

"Noua metodologie de stabilire a tarifelor pentru serviciul de transport al energiei electrice, pentru noua perioada de reglementare, a fost elaborata avand in vedere obligatiile de interconectare ale Romaniei, ceea ce implica o majorare a tarifelor de transport, necesara pentru interconectare. Documentul contine o serie de propuneri de calcul ce vor fi analizate si discutate in Consiliul Consultativ", a declarat Niculae Havrilet, presedintele ANRE.

Pe intreg lantul, de la productie la consumatorul final, transportul energiei electrice are o pondere de sapte procente. O crestere de 10% a pretului transportului ar insemna o majorare a pretului final cu 0,7%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea