Social

#merkel #sarkozy #ue #eurosceptici #tratatul de la lisabona

Cuplul Merkel - Sarkozy ii critica pe euro-sceptici

Angela Merkel a sarit la gatul celor care refuza Tratatul de la Lisabona . Cancelarul german a avut duminica o interventie acida la adresa conservatorilor britanici care se opun Tratatului, in cadrul unui miting electoral la care era prezent si presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy.    

Merkel a subliniat importanta extinderii Uniunii Europene si faptul ca pentru a avea mai mult de la Europa, tarile membre trebuie sa coopereze. “Celor care refuza Tratatul de la Lisabona si care in acelasi timp vorbesc despre extindere refuzam sa le intindem mana”, a declarat cancelarul german, citat de Adevarul. Duritatea tonului folosit de oficialul german i-a susprins pe observatorii europeni, care i-au gasit si pe destinatarii mesajului.

Conform acestora, la sefia partidelor eurosceptice stau conservatorii britanici, care contesta Tratatul de la Lisabona si cer intrarea Turciei in UE. Euroscepticii britanici condusi de David Cameron au anuntat de curand ca vor parasi Partidul Popular European din care fac parte atat Uniunea pentru Miscare Populara (UMP) a lui Sarkozy, cat si Uniunea Crestin-Democrata (CDU) a lui Merkel, fapt care ii nemultumeste pe “populari”.

In plus, potrivit Adevarul, Cameron se foloseste de campania pentru alegerile europarlamentare si de avantajul pe care il are in sondaje pentru a cere referendum asupra Tratatului de la Lisabona, care a fost insa ratificat de .

Angela Merkel a fost sustinuta in declaratii si de presedintele Nicolas Sarkozy. Acesta a subliniat faptul ca institutiile europene nu ar trebui sa-si mai schimbe presedintii o data la jumatate de an si ca Uniunea sa aiba insitutii puternice si demne. “Cuplul franco-german Merkel-Sarkozy” a anuntat ca doreste sa faca acelasi tandem solid si la consiliul european din luna iunie. Pana atunci, cei doi oficiali se vor vizita reciproc, fiecare urmand a tine un discurs in tara celuilalt inaintea scrutinului european de la inceputul lui iunie.  

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea