Social

#sagrada familia #antoni gaudi # constructie sagrada familia #gaudi barcelona

VIDEO Cat de spectaculos va arata Sagrada Familia cand va fi terminata

Când arhitectul spaniol Antoni Gaudi a murit, lovit de tramvai, pe 10 iunie 1926, el se afla în plin proces de construcţie a catedralei dedicate Sfintei Familii - Sagrada Familia - din Barcelona. Optzeci şi şase de ani mai târziu, catedrala este încă în lucru.

Construcţia masivei bazilici a început în 1982, iar după moartea lui Gaudi, nouă arhitecţi au fost numiţi pentru a finaliza opera arhitectului spaniol, scrie gizmodo.com, citat de Mediafax. 

Actualul arhitect, Jordi Fauli, susţine că proiectul va fi finalizat complet în 2026, iar fundaţia care se ocupă de construcţia celebrei catedrale a dat publicităţii o înregistrare 3D în care se poate vedea cum vor decurge lucrările şi cum va arăta Sagrada Familia atunci când va fi finalizată.

Există însă polemici, ţinând cont de faptul că ,în urma unui incendiu ce a avut loc în 1936 în biserică, au fost distruse toate planurile, schiţele şi modelele pe care Gaudi le-a lăsat în urmă privind Sagrada Familia. Jordi Fauli trebuie să se ocupe, astfel, de ridicarea turnului central al catedralei, care va avea 172 de metri înălţime, şi a faţadei principale, cunoscută sub numele de Faţada Gloriei.

Biserica are 18 turnuri, în ordinea înălţimii reprezentând pe cei 12 apostoli, cei 4 evanghelişti, Sfânta Fecioară şi, cel mai înalt turn, pe Iisus Hristos. Turnul central al lui Isus va avea montată pe el o cruce uriaşă. Înălţimea totală, de 172 de metri, este cu un metru mai mică decât a unui deal de lângă Barcelona, deoarece Gaudi considera că lucrarea sa nu trebuie să fie mai mare decât cea a lui Dumnezeu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea